Selasa, 28 Disember 2010

Insya Allah

بسم الله الرحمن الرحيم

 Apa khabar semua pembaca?? Kepada pembaca yang sudi singgah ke blog ini, walau sekadar melayang sejenak,, atau merelakan matanya mengintai sesaat di sini,,dan seluruh umat Islam, penghuni bumi doakan semoga sihat dan dipelihara iman olehNYA sentiasa.

Hampir dua minggu penghuni bumi berada di bumi UKM bagi sem 4 ni, dan berusaha untuk menghabiskan sisa-sisa pengajian yang masih berbaki 2 tahun lagi..Buat masa ni masih boleh bergoyangan kaki, makan2 sambil menonton drama movie suka suki, dan penghuni bumi akan "memanfaatkan" masa ni dengan baik sekali,,sebab lepas ni akan terima tugasan2 setimpal mungkin dan penghuni bumi merasa risau macam mana nak bahagikan masa nanti..huhu

Selepas selesai mendaftar semua kursus dan tutorial yang perlu diambil sem ni,,rasa macam berat sangat nak teruskan. Hari2 full dengan kelas,,Dan nampaknya tiap2 minggu kena berlari kejar bas nak pergi ke kelas yang berjarak jauh kerana masa yang begitu suntuk,,huhu..

Oh,,jangan mudah mengalah wahai penghuni bumi! Think positive..lari hari2 pun tak pe,,badan sihat otak cergas, buat apa pun pantas!
Ok lah, sebenarnya penghuni bumi nak share lirik lagu Insya Allah nyanyian Maher Zain. Bila moody je dan ada masalah yang rasa macam susah nk settle,,penghuni bumi akan dengar dan hayati lagu ni..lepas dengar akan rasa bersemangat, macam sekarang,rasa semangat untuk makan..hehe. Jom sama2 hayati lirik lagu ni..

Everytime
you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you see is night
and darkness all around
You feel so helpless
You can't see which way to go
Don't despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you'll find your way

Everytime
You can make one more mistake
You feel you can't repent
And that its way too late
You're so confused
wrong decision you have made
Haunt your mind
and your heart is full of shame
Don't despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you'll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you'll find your way

Turn to Allah
He's never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray

OOO Ya Allah
Guide my steps don't let me go astray
You're the only one that showed me the way,
Showed me the way 3x

Insya Allah 2x
Insya Allah we'll find the way

Insya Allah 2x
Insya Allah we'll find the way

Insya Allah 2x
Insya Allah we'll find the way

Insya Allah 2x
Insya Allah we'll find the way

note: Insya ALLAH and Thank You ALLAH!

p/s : bila jiwa kacau,,bacalah al-Quran,,berdoalah padaNYA..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...